Waxen


Waarom zou ik mijn lichaamsharen laten waxen? Waxen is een effectieve manier om lichaamshaar te verwijderen. Tevens biedt  waxen in vergelijking  met anderen methodes veel voordelen. Door de unieke wax van Better Waxing is waxen mogelijk voor iedereen. Ook is het een van de meest natuurlijke manieren van haren verwijderen. Na het waxen heb je geen last meer van harde stoppels, huidirritaties en/of ingegroeide haren. Ook blijven de haren na enkele waxbehandelingen veel langer weg. Dit resultaat zul je al  gaan zien na gemiddeld 2  wax behandelingen! 

WAXEN VS SCHEREN

Waxen wordt steeds populairder, scheren is nog steeds een bekende methode om ongewenste haren te verwijderen.Wie heeft nou niet met scheermes in de handen gestaan. Bij de een met meer succes dan bij de ander. Het overmatig gebruiken van het scheermes zorgt vaak voor irritaties en beschadigingen aan de huid. Scheren is daarmee niet alleen slecht voor de huid, maar kan in sommige gevallen ook pijnlijk zijn en zorgen voor lelijke plekken op het lichaam. Waxen biedt een goede oplossing voor deze irritaties en wondjes. Doordat de haartjes op een professionele wijze uit de huid worden getrokken, wordt de huid zo min mogelijk belast.


 

Daarnaast zorgt waxen voor een gladdere huid gedurende een langere periode. Bij scheren komen de haren dikker, stugger en sneller terug, omdat deze bot worden afgekapt. De haartjes groeien na een scheerbeurt in razend tempo weer terug, waardoor je binnen een dag weer opnieuw kan beginnen. Doordat bij waxen de gehele haar inclusief wortel verwijderd, blijven de haartjes veel langer weg (+- 2 weken!) en komen ze ook nog eens veel zachter terug.

WAXEN VS. ONTHARINGSCREME

Waxen is niet alleen minder tijdrovend, maar ook minder schadelijk voor de huid. The Wax Bar heeft een unieke wax, die bijna geen schadelijke middelen bevat. Dit is een ander verhaal dan bij ontharingscrèmes. Deze crêmes hebben vaak een chemische samenstelling en kunnen zorgen voor allergische reacties, verbranding van de huid en pijnlijke blaasjes. Bij The Wax Bar hebben wij een wax voor elk huidtype, waardoor er een zeer kleine kans bestaat op huidbeschadiging. Ook weten onze professionele Wax Technicians precies hoe zij jouw huidtype moeten behandelen om het mooiste resultaat te behalen, zodat je met een stralende  huid de deur uit loopt.


WAXEN VS.IPL/LASER

Waxen is in Nederland nog niet zo heel lang een trend. Toch is er al een nieuwere methode die wordt aangeprijsd: Laseren. Een laserbehandeling is een methode van ontharen waarbij scherpe lichtflitsen hitte door de haarschacht naar het haarzakje leiden, met als doel deze te vernietigen. Anders dan bij waxen, is een optimaal resultaat sterk afhankelijk van de haarkleur en haartype en daarmee lang niet voor een ieder geschikt. Bovendien is, net als bij alle nieuwe methodes, de technologie omtrent IPL en laser nog lang niet uitontwikkeld, waardoor de behandeling een zeker risico met zich meedraagt. Tot slot zijn deze behandelingen vaak zeer prijzig, tijdrovend, en geven ze geen garantie tot permanent gladde en haarloze huid. Wil je zeker weten dat je huid niet wordt aangetast? Kies dan voor de meer natuurlijke methode: Waxen.